Hybride rijden

Combineren van elektro- en benzinemotor

Een diesel of benzine auto. Voor iedereen heel normaal. Naast dat volledig elektrisch rijden steeds populairder wordt, is ook de hybride auto een veelvoorkomende wagen.

Een hybride auto maakt in de aandrijving gebruik van verschillende soorten techniek. De auto kan bijvoorbeeld een combinatie maken van een elektromotor en een benzinemotor. De auto is mede ontwikkeld het verbruik zuiniger te maken. Als je het vergelijkt met een benzine of diesel auto, is de hybride auto over het algemeen zuiniger. Vooral omdat de verbrandingsmotor vaker is uitgeschakeld.

Batterij opladen en laadpaal

Naast de hybride auto, heb je deze auto ook met een stekker. Een PHEV (plug-in hybride). Bij een PHEV moet je de batterij dus laden met een stekker, wil je gebruik maken van de elektromotor. Ook hierin kan JDJ Lease je het juiste advies geven. Wil je een zuiniger verbruik in je wagenpark, dan kan een hybride auto de oplossing zijn.

Zuinig rijden, mogelijk in combinatie met een laadpaal? Bij de PHEV geen overbodige luxe. Neem vrijblijvend contact op, en krijg de juiste informatie!